Home / Over ons / Annelies Schrijver 

Ons Team

Annelies Schrijver

Loopbaancoach, Re-integratiecoach

Annelies coacht mensen om met vertrouwen, kracht en energie in hun werk en leven te staan. Ze is een ervaren (loopbaan)coach en trainer op het gebied van persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. Ze heeft gewerkt in de zakelijke dienstverlening, onderwijs en voor de zorg en overheid. Communicatie, (loopbaan)coaching, mobiliteitsbegeleiding, training en procesbegeleiding zijn een rode draad door haar loopbaan.

Annelies ondersteunt mensen om hun eigen pad te (her)vinden en dat te blijven volgen. Ze is nieuwsgierig, luistert met aandacht en geeft ruimte. Ze benoemt wat ze ziet en laat mensen naar zichzelf kijken. Op een motiverende en soms confronterende manier met respect voor de mens. Dit levert krachtige nieuwe inzichten op, die tot beweging leiden. Stappen die passen bij de persoon en de arbeidsmarkt van dit moment.

Annelies zet verschillende methodieken in om de balans te (her)vinden tussen ratio en intuïtie. 

Expertise
– Persoonlijke effectiviteit: zelfvertrouwen, faalangst, grenzen stellen, keuzes maken, invloed: ruimte innemen, jezelf laten zien, in contact met de ander meer tot je recht komen, hooggevoeligheid op de werkvloer: van klacht naar kracht, werk & hoogbegaafdheid.
– Loopbaancoaching: zingevingsvraagstukken, (her)oriëntatie, (her)bezinning balans werk/prive), herstel na burn-out, omgaan met verlies van werk.

Methodieken
Ontspanningsoefeningen en visualisaties, lichaamsgericht, wandelen in de natuur, verdiepende vragenlijsten, systemisch werken, NLP, TA (communicatiepatronen), persoonlijke profilering, sollicitatie- en netwerkvaardigheden.

Opleidingen
Phoenix opleidingen, Professionele Communicatie (3 jaar Post HBO). Gebaseerd op systemisch werk, NLP en transactionele analyse.
Deze opleiding stelt mij onder andere in staat ontwikkelingen bij mezelf en anderen te doorzien en daarmee ontwikkel- en verandertrajecten te begeleiden.

Bachelor leraar basisonderwijs (HBO), Marnix Academie
Kennis en ervaring over pedagogiek, didactiek, onderwijskunde en onderwijskundig leiderschap is wat ik meeneem vanuit deze opleiding.

Bachelor communicatiemanagement (HBO), HvU
Communicatie op individueel-, groeps- en organisatieniveau.

Certificering
Noloc certificering
CRKBO geregistreerd docent
NLP pracitioner
TA 101-training (communicatiepatronen)