Home / Over ons / Berend Tiemersma

Ons Team

Berend Tiemersma

Berend Tiemersma

Re-integratiecoach

Werk, Leven en Welzijn vormen samen een cyclus van op elkaar inwerkende factoren. De leef- of werkomgeving kan de kwaliteit van iemands leven sterk beïnvloeden. Zodanig dat het gevoel van welbevinden (welzijn) afneemt doordat lichaam, geest en sociaal goed niet langer in balans zijn. Als inspiratiecoach helpt Berend deze te herstellen. Meestal na een ingrijpende gebeurtenis als verlies van bijvoorbeeld een baan of verandering.

 

De holistische benadering maakt dat Berend snel tot de kern komt van wat er speelt. Hij helpt mensen tot inzichten te komen die hun leven een andere wending of nieuwe impuls geven. Vaak is er sprake van verlies- en rouwverwerking, stress en burn-out, hoogsensitiviteit en spiritualiteit. Doel is, pijnpunten die belemmerend werken in een ander perspectief te plaatsen. Obstakels worden tot springplank gemaakt voor iets dat (weer) voldoening geeft.


M
et meer dan dertig jaar allround ervaring in het bedrijfsleven, spreekt Berend de taal van zowel de werkgever, werknemer als werkzoekende. Zijn werkwijze bij re-integratie is niet alleen gericht op een werkkring, maar desgewenst ook het ontwikkelen van een eigen bedrijfsactiviteit. Gezamenlijk worden doelen gesteld in een efficiënt plan van aanpak met meetbare doelstellingen.


Re-integratiediensten:

· Participatie Interventie

· Bevordering Maatschappelijke Deelname

· Begeleiding bij Scholing

· Werkfit maken

· Naar Werk


Specialismen: 

· Hoogsensitiviteit

· Spiritualiteit & Zingeving

· Verlies en Rouw

· Hoogbegaafdheid

· Businesscoaching (start eigen bedrijf vanuit ZW/WIA/WAJONG)


Instrumenten:

· AltraVista Mini-Assessment

Korte praktijkgerichte test waarmee mensen zich indirect zelf analyseren. De methode is gericht op ontwikkeling in zowel de persoonlijke als zakelijke sfeer. Inzichtelijk wordt wat de klant al heeft ontwikkeld en wat deze nog kan ontwikkelen, gekoppeld aan een persoonlijk ontwikkelingsplan met SMART geformuleerde doelstellingen en mogelijkheid tot monitoring en effectiviteitsmeting.

· AltraVista BizDocs

Documenten waarmee systematisch doelstellingen kunnen worden uitgewerkt, gericht op het begeleiden bij het opzetten van een eigen bedrijfsactiviteit vanuit WW/ZW/WIA/WAJONG.


Publicaties:

· Maak Obstakels tot Springplank (e-book voor werknemers en werkzoekenden; 2018)

· Doen waar je goed in bent met meer Rendement (e-book voor beginnend ZZP’ers; 2018)