Home / Over ons / Dennis Timp

Ons Team

Dennis Timp

Dennis Timp

Re-integratiecoach

Dennis coacht vanuit een oplossingsgerichte visie. Hij helpt de klant zijn of haar eigen potentieel te (her)ontdekken en de werkelijke drijfveren bloot te leggen. Door het stellen van de juiste vragen helpt hij de klant zijn of haar ineffectieve gedrag los te laten, om ruimte te maken voor nieuw gedrag. In combinatie met zijn respectvolle bejegening blijkt deze werkwijze zeer doeltreffend.

Dennis heeft veel ervaring en succes in het coachen van mensen met burn-out, stress en angstklachten gerelateerd aan verlieservaringen zoals werk en gezondheid. Daarnaast coacht hij mensen met carrière- en persoonlijke ontwikkelingsvragen. Mensen kunnen door verlies van werk in apathie en inactiviteit verzanden. Er zit dan in het hoofd geen voorwaartse oplossingsgerichte beweging meer.

Dennis coacht zijn klanten daarom vaak wandelend en soms ook fietsend door de mooie natuur rond Nijmegen. Overtuigd van de helende kracht van de natuur in combinatie met bewegen en een goed gesprek paste hij deze holistische methode als behandelaar in een GGZ instelling voor mensen met overspannenheid en burn-out klachten jarenlang succesvol toe. Samen in beweging zijn werkt drempelverlagend en zorgt ervoor dat er weer ruimte ontstaat voor perspectief.

Bijzonderheden

  • Coach en counselor, NFG gecertificeerd
  • Mastercourse Oplossingsgericht Werken in Management en Coaching
  • Bachelor Opleidingskunde, Training & Human Development
  • Werkwijzen: Cognitieve Therapie, Oplossingsgerichte Coaching, Ontspanningsoefeningen volgens Jacobsen, Kernkwadranten van Ofman, Graduele Exposureoefeningen, Persoonlijke Effectiviteitstraining, Wandelen en/of fietsen
  • Holistische Visie