Home / Over ons / Ingrid Eijssink

Ons Team

Ingrid Eijssink

Ingrid Eijssink

Jungiaans psycholoog en diëtist

Ik heb veel bewondering voor de genezende kracht van lichaam en geest. Ieder mens is uniek en heeft alle kennis opgeslagen in het lichaam, vaak onbewust. Vanuit het gesprek ontmoet ik mijn cliënten en gaan we op onderzoek met het doel balans te brengen zodat het unieke eigene de ruimte krijgt. Dan is de weg open te zijn wie je werkelijk bent en kom je in je kracht.

De Jungiaanse therapie is een dieptetherapie waarin de analyse van onbewuste processen centraal staat. Het doel is te komen tot inzicht in de eigen problematiek, verandering van gedragspatronen en het opheffen van weerstanden om zo tot persoonlijke harmonie te komen. Het uitgangspunt is dat échte verandering berust op innerlijke harmonie tussen belevings(binnen)- en buitenwereld. Die verandering is alleen te bereiken door intuïtieve bewustwording.

Als diëtist heb ik mij lang bezig gehouden met de vraag hoe het toch komt dat diëten slechts tijdelijk werken. In de opleiding tot Jungiaans psycholoog gaf C.G. Jung mij hierin de handvatten met zijn theorie over het onbewuste. Hier vond ik de herkenning van mijn visie dat het ‘uiterlijke’ probleem vaak een ‘diepere’ oorzaak heeft. De ontdekkingstocht door het onbewuste heeft mij persoonlijk veel gegeven.

In mijn praktijk begeleid ik mensen met voedingsvragen, eetstoornissen, zingevingvraagstukken, psychische en lichamelijke problemen, waarbij de persoonlijke begeleiding gericht is op het herstel van de individuele balans of fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Deskundig en creatief neemt Ingrid je mee op een persoonlijke reis. De verfrissende, eerlijke, prikkelende manier van vragen stellen werken zeer inspirerend. De warme, open wijze waarop zij cliënten ontmoet, geven direct een thuis gevoel, waardoor het confronterende zelfonderzoek veilig kan plaatsvinden. De regie en verantwoordelijkheid legt ze terug, waardoor de inzichten beter beklijven en blijvende transformatie mogelijk is. 

Bijzonderheden

  • BML (Body and Mind Language (Gediplomeerd)
  • HBO/WO Jungiaans psycholoog
  • HBO Diëtetiek
  • Methodieken/technieken: Mindfulness, ACT, CFT, Imaginatie, droomanalyse en creatieve technieken,
  • EMDR Practitioner