Home / Over ons / Maria Douwes

Ons Team

Maria Douwes

Mindfulness Trainer

Samen werken aan groei, kracht en kijken naar de mogelijkheden, daar krijg ik energie van!

Mijn loopbaan ben ik begonnen als Personeelsmanagementadviseur bij Defensie. Na 7 jaren heb ik de overstap gemaakt naar het ondernemerschap omdat ik meer met en voor mensen wilde werken die bezig zijn met hun persoonlijke ontwikkeling en/of vastlopen met zichzelf of in relatie met anderen.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gedaan en heb me daarnaast ook persoonlijk ontwikkeld, dit is voor mij een voortdurend proces. Zo heb ik o.a. een coachopleiding, een trainersopleiding, verschillende mindfulnessopleidingen en de compassieopleiding gevolgd.

Naast de inhoud ben ik sterk gericht op de relatie, omdat ik van mening ben dat een goede relatie met de mensen met wie en voor wie ik werk een voorwaarde is voor mij om goed te kunnen functioneren. Hierbij zijn respect, oprechte betrokkenheid en zonder oordeel belangrijke sleutelwoorden.

Omdat ik goed kan analyseren is het voor mij geen probleem om bij de ander aan te sluiten. Dit kan zijn in een te volgen traject maar ook in een praktische tip.

Verantwoordelijkheid voor eigen handelen en de consequentie daarvan vind ik een belangrijke waarde die ik ook tijdens mijn begeleiding sterk naar voren laat komen, daar waar het nodig is ondersteun ik maar wat je zelf kan doen moet je vooral zelf doen en uitvinden.

Tot slot hoort het spiegelen van gedrag voor mij bij een begeleidingstraject uiteraard doe ik dat met veel respect en compassie.