Home / Over ons / Muriël Tigchelaar  

Ons Team

Muriël Tigchelaar

Muriël Tigchelaar

Re-integratiecoach

Muriël Tigchelaar is sinds 2005 als re-integratieadviseur/casemanager verzuim werkzaam en heeft daarbij ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van leidinggevenden en medewerkers bij werkhervatting tijdens (langdurig) ziekteverzuim. Zij helpt graag mensen bewust te worden van hun intrinsieke motivatie om weer te gaan werken en duurzaam inzetbaar te zijn.

Daarnaast heeft zij in 2017 een opleiding tot Jobcoach (volgens de methode Supported Employment) afgerond, zodat zij tevens mensen vanuit een uitkeringssituatie en/of afstand tot de arbeidsmarkt kan begeleiden met het vinden en behouden van betaald werk. Hierbij stelt zij “empowerment” centraal, oftewel: mensen energie en kracht geven om hun leven zelf te regelen. Immers: we willen graag regie hebben en houden over ons eigen leven. Muriël helpt mensen om controle te nemen over de beslissingen die de kwaliteit van het leven beïnvloeden. Mensen die zelfbepalend zijn worden gezien als respectabel en worden door anderen gewaardeerd.

Tijdens de coaching stelt Muriël zich op als een OEN: open, eerlijk en nieuwsgierig, waardoor op een natuurlijke manier een vertrouwensband zal ontstaan, welke nodig is om gezamenlijk de zoektocht te maken naar een passende en gewenste werksituatie die in balans is met privé.

“We stellen vaak hoge eisen aan onszelf om onze verlangens na te streven, terwijl we misschien al gelukkig kunnen zijn als we gewoon aan onze behoeften kunnen voldoen”.