Werkfit maken

Samen met een persoonlijke coach werk je bij het traject Werkfit maken aan de volgende doelen:

Verbeteren van je persoonlijke effectiviteit
Als je je mentaal en fysiek sterk voelt, dan zal je persoonlijke effectiviteit verbeteren. Onze re-integratieactiviteiten helpen je hierbij. Je leert om (beter) om te gaan met dat wat je belemmert. Je kunt bijvoorbeeld leren om assertiever worden, je grenzen beter aan te geven, verantwoordelijkheid te nemen en je weerbaarheid te vergroten. Sporten kan je helpen om je fitter te voelen. Ook kunnen we je leren omgaan met belemmeringen als gevolg van verslaving of schulden. We werken aan het beheersbaar maken van je problematiek, zodat we ons kunnen focussen op jouw werkhervatting.

 

Versterken van je werknemersvaardigheden
Als je al wat langer uit het arbeidsproces bent moeten je werknemersvaardigheden, zodat dat zo mooi heet, misschien een beetje worden opgefrist. Met onze re-integratieactiviteiten bouw je weer een arbeidsritme op, leer je onder leiding en toezicht te werken en leer je om taken en opdrachten (zelfstandig) uit te voeren.

Je arbeidsmarktpositie in beeld brengen
Tijdens dit re-integratietraject krijg je een realistisch beeld van jouw capaciteiten en vaardigheden in relatie tot de arbeidsmarkt. We zoeken samen naar een richting die past bij jouw opleiding, interesses en werkervaring. Samen onderzoeken we mogelijke functies en beroepen in verschillende sectoren/beroepsrichtingen. We maken gebruik van onze kennis over de regionale arbeidsmarkt en over concrete vacatures bij diverse werkgevers.

 

Ook kunnen we je helpen met het zoeken naar een concrete vacature of andere baanmogelijkheden. Daarbij hoort onder andere het leren maken van een goed en bijgewerkt cv en een goede sollicitatiebrief, het inzetten van social media en jezelf zichtbaar leren maken voor werkgevers, zodat je positief opvalt tussen de andere sollicitanten.