Home / Over ons / Peter van Zijl

Ons Team

Peter van Zijl

Jobhunter, Re-integratiecoach

Tijdens zijn (30-jarige) loopbaan binnen de UWV-organisatie heeft Peter zich ontwikkeld tot een coach, die met zijn cliënt nadenkt over mogelijkheden; hij werkt vanuit wederzijds vertrouwen en respect, met een praktische insteek. In 2020 was de tijd rijp om de stap naar zelfstandig coach te maken.

Peters hart ligt bij de begeleiding van cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij spoort de cliënt aan om naar zichzelf te kijken, om af en toe eens weg te gaan van de gebaande paden. Door het onder ogen zien van de eigen talenten en het zich open stellen voor nieuwe dingen, wordt de cliënt in beweging gezet.

Geen traject is hetzelfde. Na eerst uitvoerig de actuele situatie in kaart te hebben gebracht, wordt een traject opgestart waarin  gelijkwaardigheid te allen tijde centraal staat. Samen optrekken houdt ook in dat alles gezegd en uitgesproken kan worden. Hierbij is een open houding van evident belang, net als de wetenschap dat niets raar of vreemd is. 

Op het gebied van persoonlijke effectiviteit werken we aan het verbeteren van het zelfvertrouwen, het leren stellen van grenzen, het maken van keuzes (“één keuze is geen keuze”), het nemen van ruimte, het werken aan nieuw perspectief.

Bijzonderheden

  • HBO Bachelor Psychologie & Coaching
  • HBO Jobcoaching