Home / Over ons / Rogier Berghauser Pont

Ons Team

Rogier Berghauser Pont

Rogier Berghauser Pont

Re-integratiecoach, Trainer

Rogier Berghauser Pont heeft twee studies succesvol afgerond: Fysiotherapie en Gezondheidswetenschappen (Doctoraal en master’s Degree, Arbeid & Gezondheid). Op 1 februari 2011 heeft hij zijn eigen bedrijf gestart.

Sinds begin 2018 is hij als trainer en spreker verbonden aan Institute for Positive Health (iPH). Machteld Huber (voormalig huisarts en onderzoeker) is de grondlegger van Positieve Gezondheid en initiatiefnemer van iPH. Deze stichting wil van Nederland de grootste Blue Zone ter wereld maken, een plek waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven dan waar ook ter wereld.
Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt.

Rogier Berghauser Pont zet zich graag in om (zorg)professionals op te leiden in het aannemen van een brede blik op gezondheid. Daarnaast coacht hij graag mensen naar een beter leven. Positieve Gezondheid heeft een belangrijke plek ingenomen in zijn dagelijks handelen, als gedachtegoed en methodiek. Hij is bekwaam, zowel in groepsverband als individueel. Zijn aanpak is open, eerlijk en persoonlijk.
Rogier is partner van Jojanneke en vader van Jasmijn en Sterre. Sport is zijn passie, vooral hardlopen en wielrennen.

Andere liefhebberijen van hem zijn:

  • zijn kinderen zien opgroeien,
  • fotografie,
  • koken en eten,
  • goede koffie en
  • een fris biertje in de zon.