Home / Over ons / Saskia van Leendert

Ons Team

Saskia van Leendert

Mindfulness trainer

Wat betekent gezond zijn, wat is ziekte en wat zorgt ervoor dat iemand beter wordt? Al op jonge leeftijd fascineerden die vragen Saskia van Leendert. Echter pas na een studie Bedrijfscommunicatie en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven en de jeugdhulpverlening (crisisopvang) besloot ze bovenstaande vragen te gaan onderzoeken.

Tijdens de opleiding Natuurgeneeskunde en Lichaamsgerichte therapie aan de Hogeschool “Hippocrates’ te Bloemendaal kreeg ze meer inzicht in het proces van ziekte en gezondheid en hoe je dit positief kan beïnvloeden. Daar leerde ze kijken naar de mens als geheel; lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Het vinden van evenwicht, een goede balans, is hierbij belangrijk, evenals het aanspreken van het zelfgenezend vermogen dat ieder van ons in zich draagt.

In 2005 startte ze haar praktijk Esensa, Mindfulness, Natuurgeneeskunde en Lichaamsgerichte therapie. In de loop der jaren is mindfulness een steeds grotere rol in haar praktijk gaan spelen. Uit eigen ervaring weet ze hoe mindfulness kan helpen bij het omgaan met spanningen in het leven en inzicht kan bieden in bepaalde patronen, bijvoorbeeld hoe je met stress omgaat. Ook heeft mindfulness ervoor gezorgd dat ze meer ‘in het moment’ kan leven en meer kan genieten van wat zich aandient.

Ze volgde de opleiding Mindfulness aan de Universiteit van Nijmegen en bij See True en geeft mindfulness trainingen en workshops aan zowel particulieren als in het bedrijfsleven. Ook was ze van 2009 tot 2013 docent mindfulness bij ‘Hippocrates’.

Ze is geregistreerd bij de VMBN, categorie 1, de beroepsvereniging voor mindfulness-trainers. En bij de N.W.P., beroepsvereniging voor natuurgeneeskundigen.

Naast het voeren van haar praktijk is schrijven haar passie, onder andere het schrijven van poëzie. Na publicatie van twee dichtbundels stelde ze twee poëzie bloemlezingen samen met Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie aan het Radboud-UMC in Nijmegen.