TRAC - RMT

Home / Diensten / TRAC – RMT

Tijdelijke Regeling Aanvullende Crisisdienstverlening (TRAC):  

Ben jij door COVID werkeloos geworden, of dreigt dit te gebeuren, dan heb je recht op loopbaanbegeleiding op kosten van de overheid. 

Dit betekent persoonlijke hulp voor jou bij het vinden van werk. Er worden diverse vormen van ondersteuning aangeboden. De hulp wordt betaald via het UWV. Deze regeling geldt tot eind 2022, dus pak je kans!

 

Voor wie ?

Voor alle mensen die als gevolg van COVID-19:
–          na 12 maart 2020 werkloos zijn geworden en een WW-uitkering of bijstandsuitkering krijge
–          verwachten dat ze binnenkort werkloos worden.
LET OP: dit geldt dus ook voor mensen die eerder niet in aanmerking kwamen voor Werkfit maken-traject.

 

Welke hulp kun je krijgen?
Val jij binnen de doelgroep, dan kom je in aanmerking voor:

1.       een Werkfit maken-traject
2.       een Naar werk-traject of
3.       scholing via praktijkleren in het mbo

De eerste twee diensten worden aangeboden door Werkflow.

 

1.       Naar werk-traject
Een Naar werk-traject bij Werkflow helpt je weer aan het werk. Je kunt ons netwerk gebruiken als kruiwagen bij het vinden van een nieuwe baan. Een Naar werk-traject kan bestaan uit verschillende activiteiten zoals sollicitatietraining, werkbemiddeling en jobhunting.

 

2.     Werkfit maken-traject
Een Werkfit maken-traject bij Werkflow helpt jou als je niet goed weet welke beroepen er bij je passen of als je onzeker bent over de arbeidsmarkt. Een Werkfit maken-traject kan bestaan uit verschillende activiteiten zoals versterken van je werknemersvaardigheden, verbeteren van je persoonlijke effectiviteit en het in beeld brengen van je positie op de arbeidsmarkt.

 

Hoe vraag je hulp aan?
De aanmelding voor een Naar werk-traject of een Werkfit maken-traject bij Werkflow verloopt via een doorverwijzing van jouw contactpersoon bij het UWV (als je een WW-uitkering hebt) of jouw contactpersoon bij de gemeente (als je een bijstandsuitkering hebt). Zij nemen voor jou contact op met het regionale mobiliteitsteam (RMT). Hierin werken het UWV, de gemeenten, het onderwijs en werkgevers- en werknemersorganisaties nauw met elkaar samen.

 

Heb je een contactpersoon bij het UWV?
Geef bij jouw contactpersoon (bijvoorbeeld je Adviseur Werk of je re-integratiebegeleider) aan dat je extra ondersteuning wilt hebben bij het vinden van een nieuwe baan. Je kunt dan vragen om een Naar werk-traject of een Werkfit maken-traject. Jouw contactpersoon kan je doorverwijzen naar Werkflow.

 

Heb je nog geen contactpersoon bij het UWV?
Ga dan eerst in gesprek met het UWV om jouw vraag om hulp bij het vinden van een nieuwe baan kenbaar te maken. Neem hiervoor contact op met 088-8989294 (UWV Telefoon Werknemers). Heb je hierbij hulp nodig? Of wil je weten hoe je dit het best kunt aanpakken? Neem dan vrijblijvend even contact met ons op.


Heb je een bijstandsuitkering?
Neem dan contact op met de sociale dienst in jouw gemeente.

 

RMT (regionale mobiliteitsteams):

Per 16 september 2021 bestaan er regionale mobiliteitsteams. Je kunt er terecht als je tussen 12 maart 2020 en nu door COVID-19 je werk of inkomen bent kwijtgeraakt of dreigt kwijt te raken. Dan helpt het RMT bij jou in de buurt je om (ander) werk te vinden. Dit doet het team met advisering, scholing en matching. Ben je werkgever of ondernemer en ben je op zoek naar ondersteuning bij werk-naar-werkbegeleiding van je personeel? Ook dan kun je terecht bij een RMT bij jou in de buurt. 

 

Werkwijze:
Een regionaal mobiliteitsteam biedt je gratis hulp om weer aan het werk te komen. De hulp kan bestaan uit:

  • extra begeleiding
  • loopbaanadvies
  • scholing
  • praktijkleren
  • hulp bij schulden

Het team bepaalt, afhankelijk van jouw situatie, wat je nodig hebt om weer aan het werk te komen en stemt daar de hulp op af. Oftewel: een regionaal mobiliteitsteam biedt maatwerk.

 

Voor wie is het RMT?
Het RMT is er voor alle werknemers, flexwerkers, zzp’s, zelfstandigen en werkzoekenden in heel Nederland die door COVID-19 hun werk zien veranderen of hun werk (dreigen te) verliezen. 

 

LET OP:  Aangezien de TRAC een nieuwe (tijdelijke) regeling is, is nog niet iedereen op de hoogte van de werking ervan. Je kunt de informatie op deze website gebruiken om uit te leggen waarom jij van de TRAC gebruik wilt maken.
Je kunt ook verwijzen naar de volgende links:

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-15327.html
https://www.hoewerktnederland.nl/onderwerpen/regionale-mobiliteitsteams

Neem voor meer informatie direct contact met ons op via 0346 – 833577.
Of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.

Onze hulp is gratis en je bent tot niets verplicht. Wij zijn er om jou te helpen

Laat dit veld blanco
UWV